Slayt gösterisi değil, gerçek bir sunum izletmek isteyenlere…

Eğer bir sunum sadece çok güzel hazırlanmış slaytlardan ibaret olsaydı, sizin çıkıp bir şeyler anlatmanıza neden ihtiyaç duyulurdu? Başarılı sunumla ismi özdeşleşen Steve Jobs, güzel slaytlar hazırladığı için mi başarılı addedildi, yoksa sadece bir görselin önünde etkileyici bir konuşma yaptığı için mi?

Hızlı Bilgiler:

Eğitim Tarihi:

Eğitim Süresi: 2 gün (16 saat)

Eğitim Saatleri:  09:00 – 18:00

Eğitim Yeri: Diem Akademi / Kalamış

Eğitim Ücreti:

Eğitmen: Didem Alpaylı Erdoğan

5

Bu Eğitimi Neden Almalıyım?

İş dünyasında “sınav” nedir? Herhalde bir anket yapılsa ve çalışanlara bu soru sorulsa, büyük çoğunluk “sunum yapmak” cevabını verir. Aslında sunum yapmak bir sınav değil; bilginizi satmak, ikna etmek, etkilemek, takdir görmek için size verilen bir fırsattır. Ama bu fırsatı iyi kullanmak için, bir sınava çalışır gibi çalışmak gerekir.

Bu eğitimi neden almalısınız; çünkü iyi bir sunumu şansa bırakmak, kötü hazırlık yapmak (hatta hazırlık yapmamak), doğaçlama yeteneğine inanmak, bilgiye güvenmek sizi ne yazık ki başarıya ulaştırmaz. İyi sunum yapmak yetenek işi değil; çalışarak geliştirilen bir beceridir.

Siz de yapacağınız sunumlarla izleyenlerin aklında gerçekten kalmasını istediğiniz mesajları bırakmak, bilginizi en iyi derecede aktarmak, kendine güvenli bir duruş sergilemek istiyorsanız bu eğitimi almalısınız.

Eğitim İçeriğinde Neler Var?

Bu eğitimin içeriğinde değinilen konulardan bazıları şöyle sıralanabilir: Sunum hazırlığı, konuşmacı performansı, dinleyici kontrolü, akılda kalıcı olmak, beden hakimiyeti, açılış ve kapanış, araç gereç ve sahne kullanımı, soru karşılama, heyecan kontrolü.

Bu Eğitim Bende Ne Fark Yaratacak?

Bu eğitim sizde akılda kalıcı olmayı sağlayacak. Akılda kalıcılık derken kastımız giydiğiniz giysinin ya da yaptığınız bir dil sürçmesinin değil, gerçekten vermek istediğiniz mesajın akılda kalması. Açılışıyla, kapanışıyla güzel hazırlanmış, dinleyicinin ilgisini sürekli ayakta tutabilen, gelen sorulara doğru tepkiler verebilen, profesyonelce işlenmiş olduğu her halinden belli sunumlar yapmanız mümkün olacak.

Bu eğitim sizin için başarıya atılan adımların başlangıcıdır. Sunum becerisi, daha çok çalıştıkça, deneyim kazandıkça gelişir. Doğru yöntemi bildikten sonra, bu yolda ilerleyerek her biri birbirinden daha etkileyici sunumlar yapmanız mümkün olur.

Diem’e gelin ve sizi başarıya ulaştıracak bu yolda ilk adımı bizimle birlikte atın. Yaşayacağınız gelişimi kendi gözlerinizle görün.